Waarom zijn ampullen en serums zo goed voor de huid?

Waarom zijn ampullen en serums zo goed voor de huid?

Een vermoeide, doffe huid? Een huid met onzuiverheden en acne of juist last van rimpels en fijne lijntjes? Dan heeft jouw huid een oppepper nodig, in de vorm van een ampul! Ampullen zijn kleine krachtbommetjes van werkstoffen, die specifieke huidproblemen aanpakken, maar ook de algehele huidconditie verbeteren.

Serums en ampullen

Er is een verschil tussen serums en ampullen. Ampullen zitten verpakt in een glazenflesje en zijn in principe voor eenmalig gebruik. In een ampul zitten alleen maar werkstoffen, soms wordt er zelfs gebruik gemaakt van één werkzame stof (zoals hyaluronzuur), voor een echte power boost.

Een serum zit verpakt in een flesje en breng je aan door middel van een pipetje. In een serum zitten meer ingrediënten, zoals bijvoorbeeld olie.

Waarom een serum en/of ampul?

In een serum of ampul zitten meer werkstoffen dan in crèmes (gemiddeld 8 x zoveel!). Daarnaast zijn de werkstoffen zo geselecteerd, dat de werking zeer doelgericht is. Ampullen en serums zijn de ideale toevoegingen van jouw behandelingen in de salon, omdat ze het effect van iedere behandeling versterken.

Wanneer gebruik je een ampul?

Je zou iedere dag een ampul kunnen gebruiken, maar ook bijvoorbeeld als kuur. De ampullen zitten dan verpakt in een doosje, waarbij de kuur zeven of veertien dagen duurt. Je kunt een ampullenkuur volgen wanneer je merkt dat je huid wat meer aandacht nodig heeft of  bij het wisselen van de seizoenen (ieder seizoen zijn er in de salon passende ampullen verkrijgbaar).

Hoe gebruik je een serum of ampul?

Allereerst is het belangrijk de huid te reinigen met een foam of gelwash. Vervolgens dient de pH-waarde van de huid gestabiliseerd te worden (belastende stoffen in kraanwater drogen de huid uit en zorgen voor disbalans), door middel van een tonic of lotion. Nu is je huid optimaal voorbereid voor de werkstoffen uit de ampul of het serum.

Ampul

De ampul kun je voorzichtig openbreken met een tissue. Je vangt de inhoud op in je handen en brengt het vervolgens met kloppende bewegingen aan op het gezicht, vergeet daarbij niet het decolleté! Masseer de ampul in de huid en gebruik de hele ampul. Ampullen laten staan heeft absoluut geen zin, de werkzame stof vervliegt snel, je kunt een ampul tenslotte niet sluiten. Een ampul gebruik je ’s avonds, maar kan ook prima ’s ochtends worden aangebracht.

Serum

Druppel 3 a 4 druppeltjes serum in je handpalm en breng dit aan op het gezicht, de hals en het decolleté. Ook bij een serum geldt dat de stof beter wordt opgenomen als je een massage uitvoert. Een serum gebruik je zowel ‘s ochtends als ‘s avonds, vervolgens kun je je crème aanbrengen.

Deskundig advies

Laat je door mij adviseren over welk serum of ampul het beste past bij jouw huid. Door middel van een huidanalyse kan ik precies zien wat jouw huid nodig heeft, in het behandelplan worden vervolgens de stappen besproken die zullen leiden naar het snelste resultaat.

Neem contact op (klik hier).