Huidveroudering & anti-aging

De huid is ons grootste orgaan en bestaat uit drie lagen, namelijk de opperhuid, de lederhuid en het onderhuids bindweefsel. De huid weegt (inclusief het onderhuids bindweefsel) tussen de 15 en 20 kilo en beschermt ons tegen oververhitting, uitdroging en onderkoeling. Naast deze zeer belangrijke huidfuncties, heeft de huid ook een esthetische functie. Een mooie en gezonde huid maakt ons zelfverzekerder, we zitten beter in ons vel.
 

Welke stoffen zorgen voor een mooie huid?

De stoffen die ervoor zorgen dat onze huid mooi en gezond blijft, komen voor in de lederhuid (middelste huidlaag). Dit zijn collageen, elastine en hyaluronzuur.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur wordt geproduceerd om de gewrichten in ons lichaam goed gesmeerd te houden en is daarmee één van de bouwstenen van het lichaam. Daarnaast heeft hyaluronzuur een sterk vochtbindende factor en juist dit is zo belangrijk voor onze huid! De belangrijkste eigenschappen van een jeugdige huid is namelijk het vochtgehalte. De huid verliest naarmate we ouder worden vocht, waardoor ze minder stevig en flexibel wordt.

Collageen

Collageen is een eiwit die het bindweefsel bij elkaar houdt, dit zorgt voor een stevige huid. Wist je dat de lederhuid wel voor 30% uit collageen bestaat? Helaas neemt ook de collageenproductie af naarmate we ouder worden en daarmee de stevigheid. Een verslapte huid, met rimpels en lijnen is het resultaat.

Elastine

Elastine is een elastisch proteïne in bindweefsel. Het zorgt ervoor dat je huid elastisch blijft en bijvoorbeeld na het lachen of fronsen weer netjes in de oorspronkelijke vorm terug komt. Door de elastine blijft de huid mooi en jong, maar helaas; ook deze stof neemt geleidelijk af (vanaf je 25e al)!


Huidverouderingsproces vertragen

Het proces van huidveroudering kan worden vertraagd met verschillende anti-aging behandelingen, waarbij de juiste thuisverzorgingsproducten bijdragen aan optimale resultaten. Je kunt bij schoonheidssalon True Beauty in Almere kiezen uit een tal van anti-aging behandelingen.


Microdermabrasie tegen huidveroudering

Door de micromassage worden direct de dieperliggende huidweefsels ontspannen en afvalstoffen afgevoerd. De bloedcirculatie en de celstofwisseling worden geactiveerd, en de collageen- en elastineproductie neemt toe. Klik hier als je meer wilt weten over microdermabrasie! 


Micro-needling tegen huidveroudering

Bij Micro-needling worden micro-naaldjes de huid binnegracht. Deze naaldjes maken kleine kanaaltjes in de huid, die je niet met het blote oog kunt zien, maar die wel degelijk hun werk doen. Met micro-needling wordt de huid op een natuurlijke manier geactiveerd, waardoor de aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd. Klik hier als je meer wilt weten over mico-needling!

Maak een afspraak bij schoonheidssalon True Beauty in Almere en stop de tekenen van huidveroudering!