Tips voor een frisse lentehuid!

Tips voor een frisse lentehuid!

Heerlijk; de lente begint al aardig voelbaar en zichtbaar te worden. De eerste zonnestraaltjes en bloesem aan de boom. De lente staat voor een fris en nieuw begin, naast je huis een lekkere opfrisbeurt te geven, verdient ook de huid wat extra aandacht, zodat je deze lente en zomer een mooie, egale en stralende huid zult hebben. Lees mijn nieuwe blog over hoe jij de perfecte lente en zomerhuid bereikt!

Zeg maar dag tegen je wintervachtje!

Gedurende de winter heeft de huid veel te verduren gehad. De afwisseling tussen kou en warmte en de kachel die continu aanstaat, zorgt ervoor dat de huid uitdroogt en dat droogtelijntjes meer zichtbaar worden. Daarnaast is het heerlijk om in de winter lekker warm binnen te blijven, maar het gebrek aan frisse lucht en de zon, kan de huid wat valer en vermoeider maken.

De eerste stap naar het bereiken van een frisse en egale huid, is de huid te ontdoen van het laagje aan verhoornde huidcellen. Dit laagje zorgt er namelijk voor dat de huid minder goed kan ademen en dat werkstoffen uit cosmetica minder kunnen doordringen. Het resultaat is een huid met tekort aan vitaminen en mineralen. Hierdoor zal je meer last hebben van lijntjes, vlekjes en een vale tint.

Microdermabrasie

Microdermabrasie is de ideale behandeling voor het verfrissen en verbeteren van de huid. Deze behandeling is al een aantal jaar zeer populair en dat is niet gek! Na de eerste behandeling zie je namelijk directe resultaten, waarbij de huid meer stralend, elastisch, zachter en egaler is!

Door de microkristallen die worden gebruikt tijdens de behandeling, wordt de huid zeer nauwkeurig en effectief verlost van verhoornde cellen. De werkstoffen die hierna volgen kunnen diep in de huid penetreren en daar hun werk doen, maar ook de thuisverzorgingsproducten hebben zo meer effect.

Microdermabrasie is de eerste stap in het verbeteren van jouw huid!

Micro-needling

Je huid een flinke oppepper geven? Kies dan voor micro-needling. Bij micro-needling worden micronaaldjes met een grote precisie en met het hoogste niveau van veiligheid de huid ingebracht. Hierdoor worden de huideigen herstelmechanismen en het regeneratievermogen geactiveerd.

Voordat de behandeling begint, wordt er een speciale werkstof op de huid aangebracht. Zo is er bijvoorbeeld een werkstof speciaal voor anti-aging, couperose en de gevoelige huid en de onzuivere/ vette huid. Door de hierna volgende micro-perforaties, wordt de werkstof diep de huid gesluisd.

De ideale combinatie wordt bereikt door eerst de huid te behandelen met microdermabrasie en vervolgens met micro-needling. Je zult verstelt staan van het resultaat, en dat zonder dat er een spuit of mes aan te pas komt! Microdermabrasie en micro-needling zorgen voor een natuurlijke manier van het verbeteren van de huid en dat heeft wat mij betreft toch wel de voorkeur boven injectables!

Tips voor een stralende huid

Thuis kun je natuurlijk ook al het een en ander doen voor het behouden en verkrijgen van een mooie huid.

  • De zon wordt steeds sterker: De zon is van essentieel belang voor de gezondheid van de mens. Niet alleen zorgen zonnestralen voor de aanmaak van vitamine D, ook zal de huid er gezond en stralend uitzien. Maar geniet met mate en laat je huid nooit verbranden! Gebruik een goede zonbescherming, zoals de Ultrasun Family SPF 30, klik hier om het product direct te shoppen.
  • Peelen: Thuis kun je twee keer per week je huid peelen, bijvoorbeeld met de Ferment Peeling van Dr. Grandel. Deze Enzym-peeling in poedervorm verwijdert dode huidschilfers mild en effectief met een uit de papayavrucht gewonnen enzym. Klik hier en shop je product online.

Maak direct je afspraak online, klik hier!