Reinigen van de huid: de eerste stap naar huidverbetering!

Reinigen van de huid: de eerste stap naar huidverbetering!

Misschien herken je het wel; je bent een avondje uit geweest, komt thuis en het laatste waar je aan moet denken is het reinigen van je gezicht. Je duikt je bed in en staat s ’ochtends op met haast. Weer geen tijd om de huid goed schoon te maken. Tja.. en dat is toch eeuwig zonde! Wist je namelijk dat het reinigen van de huid de eerste stap is naar huidverbetering? Ik vertel je er hier alles over in deze blog.

Waarom is het belangrijk je huid te reinigen?

We raken gedurende de dag meerdere keren ons gezicht aan (gemiddeld zo een 3,6 keer per uur!). De bacteriën op onze handen worden zo overgebracht naar ons gezicht. Daarnaast krijgt de huid veel te voorduren door schadelijke invloeden van buitenaf, zoals uitlaatgassen én scheidt de huid gedurende de dag talg af. S’ avonds is de regeneratieve fase van de huid. Ons lichaam verwerkt de afvalstoffen en vernieuwt de huid. Er komen dode huidcellen vrij, die samen met de overige afvalstoffen een ‘vuile’ laag vormen. Je kunt je voorstellen dat de hiernavolgende crèmes en andere huidverzorgingsproducten nog maar weinig invloed hebben, ze kunnen tenslotte moeilijk door deze laag komen.

Naast dat verzorgingsproducten niet goed hun werk kunnen doen, zal de huid verstopt raken. Er ontstaan puistjes, mee-eters, een doffe teint en het verouderingsproces zal zich versnellen.

Op welke leeftijd beginnen met het reinigen van het gezicht?

Eigenlijk maakt het niet uit hoe oud je bent. Zoals hierboven besproken, verzamelt het gezicht vuil door verschillende factoren. Wanneer je echter overdags make-up draagt (foundation) is het helemaal belangrijk om goed te reinigen.

Daarnaast zullen tieners in de pubertijd een verhoogde hormoonhuishouding hebben. Door het veranderen van de hormonen verandert vaak ook de huid, de huid is vetter en raakt nog meer verstopt.

De juiste reinigen voor jouw huid

De juiste reiniging voor jouw huid is zeer belangrijk. Iedere huid is anders. Voor een droge huid is het bijvoorbeeld belangrijk om een milde reiniging te gebruiken, die de huid niet verder uitdroogt. Voor de wat vettere huid worden reinigingsproducten gebruikt die het overtollige talg (vet) goed verwijderen, maar de huid niet uitdrogen.

Reinig je gezicht nooit met zeep of douchegel! De huid op ons gezicht is zeer gevoelig en door dit soort producten te gebruiken, was je te veel natuurlijk vetten weg. Het resultaat is een droge en trekkerige huid, je huid is daardoor minder beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Een goed advies is zeer aan te raden als je daadwerkelijk je huid wilt verbeteren en op de juiste manier wilt verzorgen. Ik geef je graag een vrijblijvend advies over welke reiniging het beste past bij jouw huid.
 

Tot volgende maand, dan schrijf ik mijn blog over de (on)zin van cosmetica en wat wel en niet werkt!