Man & vrouw in de bouw

Man & vrouw in de bouw

De bouwvak is helaas alweer afgelopen. Hopelijk heb je lekker wat zonnestraaltjes meegepikt en voel je je weer vol energie. Aan het einde van de zomer hebben de meeste mensen echter wel last van meer pigmentvlekken en zonbeschadiging. Als bouwvakker word je vaak genoeg blootgesteld aan (zware) weersomstandigheden, die van invloed zijn op de gezondheid van je lichaam en die van je huid. Lees in mijn nieuwe blog hoe jij je huid tijdens zowel de winter als zomer het beste verzorgt en beschermt.

UV-straling

In de meeste gevallen breng je flink wat werktijd door in de openlucht. Dat betekent ook meer blootstelling aan schadelijke UV-straling. Wist je dat UVA-stralen ook door het wolkendek en zelfs door glas en raam heen schijnen? Ook wanneer het een minder mooie dag is, is zonbescherming dus heel belangrijk.

UVA-stralen zorgen voor (vroegtijdige) huidveroudering. Ze dringen tot diep in de huid door, waar ze een chemische reactie in de cellen veroorzaken. Hierdoor ontstaat er een onherroepelijke schade aan de huid, waaronder rimpels en lijntjes.

UVB-stralen zorgen voor huidverbranding. Deze straling zorgt er ook voor dat we een mooi getint kleurtje krijgen. Bruin worden is echter een natuurlijk beschermingsmechanisme van de huid. Jij denkt misschien dat je een lekker gezond kleurtje hebt, maar in feite heeft je lichaam dus heel hard gewerkt om je te beschermen tegen de schadelijke straling… Na één keer verbranden loop je schade aan je huid op die niet meer is terug te draaien.

Genoeg redenen om je huid te beschermen toch? Kies voor de zonbescherming van Ultrasun. Ultrasun biedt kwalitatieve SPF’s in verschillende sterkten, voor het lichaam en het gezicht. En voor de bouwvrouwen, Ultrasun heeft ook getinte zonbescherming, waardoor oneffenheden en fijne lijntjes direct minder opvallen.

Kou

In de winter heb je weer te maken met een heel ander probleem, namelijk kou, regen en wind. Ook deze weersomstandigheden zijn van invloed op de huid. Wanneer het kouder begint te worden, wordt de huid droger. In deze periode is de kans op een droge huid groter, doordat de lucht droog en koud is. Daarnaast heb je te maken met temperatuurschommelingen (verwarming binnen en kou buiten) en breng je natuurlijk meer tijd door buiten dan de gemiddelde Nederlander.

Daarom vragen ook de wintermaanden om de juiste huidverzorging. Zoals je net hebt gelezen, schijnt de zon ook in de winter en is deze nog steeds schadelijk voor de huid. Gebruik overdags daarom altijd een zonbeschermingsproduct, bijvoorbeeld de speciale Ultrasun Alpine zonbescherming. Deze productlijn is speciaal ontwikkeld voor tijdens extreme weersomstandigheden en is waterproof.

Als je thuis komt kun je je huid het beste verzorgen met een volle en rijke nachtcrème. Deze voedt de huid intensief, zodat je minder last hebt van een droge huid. Gebruik bijvoorbeeld de DR. GRANDEL Ultra Night nachtcrème. Deze crème is rijk aan plantaardige verzorgende stoffen en verwent je huid terwijl dat je slaapt. Ultra Night draagt bij aan een vermindering van de rimpeldiepte en aan een jonger uitziend huidbeeld.

Overdags kies je voor een combinatie van een rijke en volle dagcrème, altijd met SPF. Of je brengt na de dagcrème Ultrasun op.

Als laatste; je handen worden misschien wel het meest blootgesteld aan de verschillende weersomstandigheden. Ruwe en droge handen voorkom je door een goede handcrème met SPF, zodat je direct bent beschermd tegen de zon. Gebruik bijvoorbeeld de Protection Hand Anti-age handcrème met uv-filter van Dr. Grandel. Shop de producten van Dr. Grandel direct online, klik hier.