Je huid in de winter

Je huid in de winter

Het is volop winter en alhoewel we allemaal de gevaren kennen van de brandende zon op onze huid, weten veel van ons niet dat de gure en koude winterwind net zo erg (lees: net zo schadelijk) is voor de huid. Je huid verdient daarom ook in de winter de juiste verzorging.

Wat gebeurt er met de huid in de winter?

Door de koude wind buiten, kan de huidbarrière behoorlijk beschadigd raken, maar deze barrière is juist heel belangrijk voor de huid! Het zorgt er onder andere voor dat het vochtpeil in balans blijft. Daarom hebben veel mensen ‘s winters ook last van een droge huid.

Daarnaast zorgt de wisseling van koude en warme lucht ervoor dat haarvaatjes kunnen beschadigen. Wanneer het koud is, krimpen de haarvaatjes namelijk en wanneer het juist warm is, gaan ze iets openstaan. In de winter wordt er veel van de haarvaatjes gevergd, wat op den duur tot couperose kan leiden. Mensen met couperose kunnen in de winter daarom ook vaker last hebben van dit probleem.

De twee bovengenoemde reacties van de huid op het koudere weer, zorgen ervoor dat onze huid sneller verouderd of kampt met ontstekingen.

Gelukkig kan een groot gedeelte van de schade worden voorkomen door de juiste huidverzorging te gebruiken.

Bescherm je huid

Een goede manier om de huid te beschermen van bovengenoemde effecten, is door ‘s winters een wat dikkere (vettere) crème te gebruiken. De vettere crème legt als het ware een beschermende laag om de huid heen.

Kies voor een crème met een hoog gehalte aan antioxidanten, zoals de ACE Creme van Dr. Grandel of de speciale Winter crème. Deze crème is een volle en beschermende winterverzorging voor de droge, winter gestresste huid. Shop online, klik hier.

Vergeet natuurlijk ook niet je lippen goed te beschermen. De lippen zijn zo kwetsbaar, omdat ze helemaal geen huidbarrière hebben! De make-up van Arabesque beschermt (naast dat ze een zeer dekkende werking hebben) ook intensief de huid. Shop de make-up van Arabesque in mijn webshop! Klik hier.

Winterse behandelingen

Om de huid te voorzien van de juiste voedingsstoffen in de winter, zijn er verschillende schoonheidsbehandelingen bij Schoonheidssalon True Beauty mogelijk.

Benieuwd naar welke schoonheidsbehandeling voor jou het beste is? Maak dan online je afspraak!