Is een oogcrème noodzakelijk of niet?

Is een oogcrème noodzakelijk of niet?

Oogcrème blijft een veel besproken onderwerp. Ook ik krijg van mijn klanten vaak de vraag; waarom zou ik een oogcrème gebruiken en verschilt dit dan echt met een normale crème. Ik leg het je uit in mijn nieuwe blog; is een oogcrème noodzakelijk of niet?

De huid rond de ogen

De huid rond onze ogen is 10 keer dunner dan bij de rest van het gezicht. Er zit weinig bindweefsel in dit gebied en er zijn (veel) minder talgkliertjes. Talgklieren produceren een vettig stofje (talg) die onze huid beschermt en soepel houdt. Doordat deze dus in mindere mate aanwezig zijn bij de ooghuid, is het gebied rond de ogen droger en gevoeliger.

Wanneer je lacht, huilt of enige andere vorm van emotie vertoont, zal de ooghuid mee bewegen. Ook wanneer je in de zon zit, knijpen de ogen samen om je te beschermen tegen het felle licht. De combinatie van een dunne huid, veel beweging en minder talgkliertjes zorgt ervoor dat rimpels en lijntjes als eerste zichtbaar worden rond de ogen.

Wel of geen oogcrème

De kwetsbare ooghuid verdient extra bescherming. Dat een oogcrème belangrijk is voor de juiste verzorging en voor het zo lang mogelijk tegengaan van rimpels en het verminderen van wallen en donkere kringen is wel duidelijk.

Reviderm, Dr. Grandel en Phyris proberen zoveel mogelijk werkstoffen in de dagcrème te verwerken. Het gehalte aan werkstoffen van dagcrèmes is echter te hoog voor de tere ooghuid. Bij een oogcrème is dit gehalte aangepast.

Een crème die past bij het huidtype en die daarnaast precies de juiste hoeveelheid werkstoffen bevat voor de ooghuid, is zeker aan te raden.

Hoe gebruik ik een oogcrème?

Bij het aanbrengen van de crème zijn de volgende punten belangrijk:

  • Reiniger altijd eerst het gezicht, zodat werkstoffen dieper in de huid kunnen doordringen.
  • Breng de crème met de vingertoppen aan met kloppende bewegingen. Begin bij de binnenkant van het oog, naar de buitenkant.
  • Breng nooit crème aan op het ooglid!
  • Gebruik een oogcrème uit dezelfde verzorgingslijn als je dag- en nachtcrème, zodat de werkstoffen elkaar versterken.

Liefs,

Trudy

Advies over huidverzorging? Neem dan contact met mij op, ik help je graag.

Bestel de producten van Reviderm, Dr. Grandel of Phyris online!