Hoe je huid verandert tijdens de seizoenen

Hoe je huid verandert tijdens de seizoenen

Tips hoe je jouw huid tijdens de herfst flawless houdt

Het is bijna zover; de herfst staat voor de deur. Ik moet eerlijk zeggen dat na de warme zomer, ik best wel een beetje toe ben aan wat verkoeling. Het nadeel van de koudere maanden, is dat de huid het zwaar te verduren krijgt. De wisseling tussen warmte en kou en de droge, warme lucht van de kachel, drogen de huid uit. Lees in deze blog hoe jij je huid in topconditie houdt tijdens de herfst en winter.

Wat gebeurt er met de huid tijdens de herfst?

Tijdens de koudere maanden, heb je sneller last van droge en ruwe plekjes. Er kunnen zich ook droogte lijntjes vormen in het gezicht en wanneer je hier niet tijdig iets aan doet, kunnen deze zich uiteindelijk gaan vormen tot rimpels.

Hydrateer je huid

Gebruik een volle en hydraterende crème. Een wat vollere crème legt een beschermingslaagje op de huid, waardoor je huid buiten goed is beschermd tegen de kou. Een hydraterende crème bindt het vocht in de huid, zodat deze niet kan ontsnappen. Dit zorgt voor een gladde en zachte huid, zonder droogtelijntjes. Ik geef je graag advies over welke verzorgingsproducten voor jou het beste zijn geschikt.

Tip: Vergeet niet ook je lichaamshuid lekker te blijven hydrateren met een goede bodylotion. Door een warme douche droogt de huid erg uit.

After summer

Na de zomer kun je meer last hebben van pigmentvlekken. Die lichte hyperpigmentatie kun je weer herstellen met een product waar retinol inzit die niét uitdroogt.

Daarnaast worden poriën door de warmte groter. Grove poriën staan minder verzorgt en hebben een negatieve invloed op je huidstructuur. Om dit op te lossen is het belangrijk de huid goed te reinigen, grove poriën ontstaan namelijk door verstoppingen in de huid.

Vale & vermoeide huid

Heb jij tijdens de herfst ook vaker last van een vale en doffe huid? Dit komt omdat de bloedcirculatie vermindert. Door voor een schoonheidsbehandeling te kiezen waarbij de huid intensief wordt gemasseerd, wordt de doorbloeding weer op gang gebracht.

Tip: Vergeet ook vooral je handen niet een aantal keer per dag in te smeren met handcrème.

Tip: Gebruik tijdens de herfst een goede zonbescherming als afsluiter van je beauty ritueel. UV-A straling dringt tenslotte ook door de wolken heen. UV-A is verantwoordelijk voor vroegtijdige huidveroudering en dat willen we natuurlijk niet.

Exfoliëren

Een andere zeer goede optie om de huid snel een boost te geven, is microdermabrasie. Microdermabrasie is een peeling die door middel van een apparaat wordt toegepast. Microkristallen worden met een hoge snelheid tegen de huid aan gespoten, waardoor de huid om een veilige en zeer effectieve manier wordt ontdaan van dode huidcellen. De huid wordt gestimuleerd een nieuwe huid aan te maken, die er glad en stralend uitziet. Pigmentvlekken en andere oneffenheden nemen direct af en worden minder zichtbaar.

Voor het beste resultaat volg je de microdermabrasie behandelingen in kuurverband.