Deze stappen zorgen voor de perfecte make-up!

Deze stappen zorgen voor de perfecte make-up!

Als schoonheidsspecialist sta ik natuurlijk voor het goed verzorgen van je huid. Alleen wanneer je aandacht geeft aan huidverzorging zal je daadwerkelijk je droomhuid bereiken, maar natuurlijk mag de huid ook wel wat hulp gebruiken in de vorm van make-up. Goede make-up verbergt niet alleen donkere kringen, puistjes, littekens of een grauwe huid, maar zorgt er ook voor dat jouw natuurlijke schoonheid wordt geaccentueerd.

Stap 1 Beginnen bij het begin: de juiste crème

Als allereerste is het belangrijk om een goede dagverzorging te gebruiken, niet alleen omdat je huid hierdoor de gehele dag goed gehydrateerd blijft, maar ook op lange termijn zal huidverzorging bijdragen aan een gezonde huid, zonder huidproblemen.

Gebruik altijd een crème die past bij jouw huidtype (droog, vet, gemengd etc.) en bij je huidconditie. Ik geef je graag advies welke verzorging voor jou het beste is.

Breng de crème op je gezicht aan met roterende bewegingen. Zo wordt de bloedcirculatie gestimuleerd waardoor je gezicht wat meer kleur en een gezonde gloed krijgt. Laat de crème een paar minuten inwerken voordat je verdergaat met het opmaken van je gezicht.

Stap 2. Primer

Een primer is een product dat je over je dagcrème en onder je foundation gebruikt. Het doel van een primer is het creëren van het perfecte oppervlak, die er daarnaast voor zorgt dat je make-up gedurende de dag mooi blijft zitten. Je hebt verschillende primers, bijvoorbeeld die speciaal zijn gemaakt voor het primen van de ogen of lippen.

Stap 3. Foundation

Stap drie in je beauty routine is het aanbrengen van foundation. Bij foundation is de kleur heel belangrijk, zodat het ‘masker’ effect wordt voorkomen. Het beste kun je je foundation testen door een streep van iedere tint (die het dichts bij die van jou ligt) op de kaak aan te brengen.

Naast de kleur is ook de textuur van belang. Zoek je een foundation die dekkend is, die juist wat lichter van structuur is (en daardoor ook minder dekkend), wil je een glansje of juist mat? Er zijn wat foundations betreft zeer veel mogelijkheden. Laat je goed voorlichten door een specialist, anders is het alleen maar weggegooid geld. ARABESQUE heeft make-up en poeder voor elk huidbeeld, bekijk mijn webshop voor een overzicht.

Stap 4. Concealen

Zie je nog rode vlekjes, donkere kringen onder je ogen of andere onzuiverheden? Dit los je op met een concealer. Gebruik een concealer die één tint lichter is dan je foundation. Stip de plekjes aan met de concealer en verdeel met deppende bewegingen het product over de huid, zodat de concealer mooi samengaat met de foundation. Ik gebruik hier zelf een foundationkwast voor, maar je kunt dit ook met je vingertoppen doen.

Ook wat concealers betreft zijn er verschillende mogelijkheden. Zo heeft ARABESQUE bijvoorbeeld een concealer die geschikt is voor de acnehuid. Deze dekt heel goed, waardoor alle rode plekjes of littekentjes niet meer zichtbaar zijn. Voor de wat rijpere huid is er de Illumination Concealer. Deze camoufleert lijntjes en donkere kringen. Shop je concealer via de webshop!

Stap 5. Fixing Powder

Heb jij aan het einde van de dag weleens last van een vettige glans op de t-zone? Gebruik dan altijd een fixing powder of mineralenpoeder. Deze zorgt ervoor dat je huid langdurig mat blijft en dat je make-up goed blijft zitten.

Stap 6: Blusher/bronzer

Als laatste breng je een bronzer of blush aan, of allebei! Belangrijk bij het kopen van een blush is dat je rekening houdt met jouw persoonlijke tint. Is jouw huidtint meer koel of warm? Dit kun je testen door een sjaal met een koele kleur en een sjaal met een warme kleur langs je gezicht te houden. De tint die het beste bij jou past bepaalt of je warm of koud bent.

Stap 7: Accentueer je eigen schoonheid

Als laatste stap breng je de finishing touch aan in de vorm van lipgloss of lippenstift. Een mooi lippotlood zorgt voor strakke lipcontouren en vollere lippen. Daarnaast zorgt het lippotlood ervoor dat de lippenstift niet gaat uitlopen.

Oogschaduw, eyeliner en een wenkbrauwpotlood accentueren de ogen, voor een mooie oogopslag.

Weet je het niet helemaal zeker? Kom dan eens langs in de salon. Ik geef je make-up tips die passen bij jouw huid!

Neem contact op, klik hier!