De vette huid

De vette huid

Heb je een huid met grove poriën, puistjes, mee-eters en andere onzuiverheden en stoor je je aan je glimmende neus, voorhoofd of kin?  Lees dan in deze blog hoe je een vette huid het beste kunt verzorgen.

Oorzaken vette huid

De huid maakt om zichzelf te kunnen beschermen tegen bacteriën en invloeden van buitenaf (zoals hitte en kou) een vettige stof aan, dit wordt ook wel talg genoemd. Talg wordt gemaakt in de talgklieren en naast dat het ons beschermd, zorgt het er ook voor dat de huid soepel blijft en niet uitdroogt.

Een vette huid heeft als voordeel dat je minder snel te maken krijgt met huidveroudering, je huid is immers goed beschermd. Helaas heeft dit huidtype als nadeel dat je continu met een glans rondloopt en een verhoogde kans hebt op acne en de daarbij horende littekens.

Een verhoogde talgproductie kan de volgende oorzaken hebben:

  • Hormoonveranderingen in de puberteit
  • Gebruik van de anticonceptiepil
  • Zwangerschap
  • Een warme omgeving

Alhoewel van sommige voedingsstoffen is bewezen dat ze van invloed zijn op acne (zoals zuivelproducten), zijn er geen directe aanwijzingen dat voeding een vette huid kan verergeren. Echter is het natuurlijk wel zo dan gezonde, verse voeding sowieso altijd beter is voor de huid.

Thuisverzorging vette huid

De juiste thuisverzorging is essentieel bij een vette huid. De huid dient goed te worden gereinigd, waarbij de reinigingsproducten de huid absoluut niet mogen uitdrogen. Producten die te heftig zijn (en dus de huid uitdrogen) zorgen ervoor dat de huid geneigd is juist meer talg te produceren om de tijdelijke droogte op te vangen.

Heb je last van een vette huid en ben je benieuwd welke producten dit zichtbaar kunnen verminderen? Je bent van harte welkom bij Schoonheidssalon True Beauty voor een vrijblijvend advies.

Salonbehandelingen vette huid

In de salon zijn een aantal behandelingen beschikbaar speciaal voor de vette huid. Voorafgaande aan de behandeling is er een intakegesprek en verricht ik een huidanalyse. Zo kan ik precies zien wat jouw huid echt nodig heeft om verbetering te gaan zien. Wanneer de schoonheidsbehandelingen worden gecombineerd met microdermabrasie worden er zeer goede resultaten behaald, waarbij microdermabrasie ook geschikt is voor het behandelen van acnelittekens.

Alle schoonheidsbehandelingen zijn erop gericht jouw huid weer gelijkmatig, helder en zuiver te maken.

Kennismakingsactie

Ben je nog geen klant van Schoonheidssalon True Beauty maar ben je wel benieuwd naar wat ik voor jouw huid kan doen? Maak dan hier je afspraak voor de kennismakingsactie.  Tijdens de kennismakingsbehandeling krijgt je een huidanalyse, behandeling en advies en dat voor slechts € 39,95 in plaats van €79,-.