Alles wat je wilt weten over permanente make-up

Alles wat je wilt weten over permanente make-up

Heb je weleens overwogen om permanente make-up te laten zetten, maar twijfel je nog of wil je meer informatie? Lees dan mijn nieuwe blog over dit onderwerp.

Wat houdt permanente make-up in?

Bij permanente make-up wordt er door middel van een flinterdun naaldje, pigment in de lederhuid ingebracht. Deze techniek is te vergelijken met het zetten van een tatoeage, echter gaat de naald bij tatoeages 10 keer dieper de huid in. Tatoeage is daarmee echt permanent, daar waar permanente make-up drie tot vijf jaar blijft zitten. Door wrijving, huidvernieuwing en uv-licht, zal de permanente make-up geleidelijk aan afnemen.

Ik adviseer mijn klanten dan ook om de permanente make-up opnieuw te laten behandelen wanneer deze vager begint te worden. Op deze manier behoud je de mooiste resultaten. 

De behandeling

In de meeste gevallen zijn er tussen de 1 en 3 behandelingen nodig om de permanente make-up goed en mooi in de huid te krijgen. Dit is afhankelijk van het type huid dat je hebt en op welke plaats de permanente make-up wordt aangebracht. Op de lippen zullen er bijvoorbeeld meer behandelingen nodig zijn. Bij Schoonheidssalon True Beauty in Almere is de nabehandeling inbegrepen in de behandelprijs.

Permanente make-up kan worden uitgevoerd op de wenkbrauwen, de lippenlijn en de eyeliner.

Waarom kiezen voor permanente make-up?

Allereerst omdat je met normale make-up nooit dezelfde resultaten zult behalen als met permanente make-up. Door de zeer dunne naald, wordt de eyeliner heel strak en mooi gezet, tegen de eigen wimperrand aan. Dit zorgt voor een natuurlijk resultaat. Ook wat betreft de lippenlijn en de wenkbrauwen zal het resultaat velen malen mooier zijn.

Overige redenen:

  • Het scheelt je heel veel tijd: geen gepruts meer ’s ochtends bij het aanbrengen van de eyeliner, lipliner of bij het tekenen van de wenkbrauwen!
  • Je ziet er altijd goed uit: maakt niet uit of je hebt gesport, in de zon hebt gezeten of gezwommen, jouw make-up zit altijd goed.
  • Permanente make up geeft geen vlekken of vervaging van de make up.
  • Het accentueert je eigen schoonheid: wenkbrauwen, ogen en lippen zijn de belangrijkste blikvangers die je hebt. Wanneer deze zijn geaccentueerd, zal ook de rest van je gezicht mooier naar voren komen.
  • Het kan je veel geld schelen: make-up kan nog best kostbaar zijn en je zult toch altijd op zoek blijven naar die ene mooie lippen/eyeliner/ wenkbrauwenkleur. Ook hier ben je nu van verlost!
  • Als je nu permanente make-up laat zetten heb je in de zomer en het voorjaar een prachtige look.

Specialistische permanente make-up Almere

Woon je in Almere en omstreken? Kom dan langs bij Schoonheidssalon True Beauty voor jouw permanente make-up. Door mijn jarenlange ervaring weet ik precies welke vormen en kleuren jou het beste staan. Ik ben gecertificeerd volgens de regels van het ministerie van volksgezondheid, wat betekent dat ik werk volgens specifieke richtlijnen voor hygiëne en kundigheid.

Klik hier om contact op te nemen.